Sponsoren

 

SummerWind Academy Thorn 

Harmonie St. Michael had als hoofdorganisator van het Grachtenfestival aan de Maas al eerder de wens uitgesproken om het festival ook te gebruiken voor het ontwikkelen en promoten van symfonische blaasmuziek. Hieraan werd afgelopen jaar in een proefeditie van de Summer Academy gehoor gegeven, dat bleek een prima zet. Een zaterdag vol workshops en masterclasses leidde tot veel enthousiasme en inspiratie. Nieuwe verbindingen werden gelegd tussen muzikanten die vanuit de gehele regio en ver daarbuiten de workshops bezochten, nieuwe energie werd aangeboord. De SummerWind Academy was geboren. Deze ontwikkeling gaan we de komende jaren dan ook voortzetten en uitbreiden.

De komende editie zal plaatsvinden op 8, 9 en 10 september. In de komende jaren willen we deze drie dagen gaan uitbreiden tot een SummerWind Academy waar muzikanten een week lang worden meegenomen in workshops, masterclasses, lezingen, concerten en meetings. Een academie met (inter-)nationale uitstraling ter promotie en ontwikkeling van de blaasmuziek in de breedste zin van het woord en de ontwikkeling en inspiratie van de individuele muzikant.   

 

Uw steun is belangrijk
Om als festival een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van de blaasmuziek, alsmede aan de individuele muzikale ontwikkeling van muzikanten, kunnen wij natuurlijk uw hulp gebruiken. Uw steun als donateur of ambassadeur van het festival zorgt ervoor dat wij dit podium kunnen bieden voor zowel de jonge als de ervaren muzikant.


Mede dankzij uw steun organiseren wij jaarlijks voor gemotiveerde muzikanten uit de regio (Nederlands en Belgisch Limburg, Euregio Maas Rijn) een inspirerende periode vol workshops, masterclasses, concerten en meetings door topcoaches en topmusici, waardoor nieuwe verbintenissen kunnen ontstaan. Niet slechts tussen dorpskernen, maar zelfs tussen landen. Muziek verbindt mensen.

 


home | nieuws | archief | disclaimer | contact