Het evenement

Het Grachtenfestival aan de Maas en het Grachtenfestival in Amsterdam zijn heuse zusjes. De Amsterdamse versie is inmiddels landelijk bekend bij elke muziekliefhebber. Jaarlijks worden in de hoofdstad tientallen informele terrasconcerten gegeven door uitmuntende muzikanten. De Thorner versie is kleinschaliger en zowaar nog informeler en intiemer.

Pianoconcert in tuin

Pianoconcert in tuin

Harmonie St. Michaël van Thorn verzorgde een aantal malen het slotconcert van het Grachtenfestival in Amsterdam. Vanuit deze samenwerking werd in 2001 het idee geboren om een equivalent-festival in het Witte Stadje te lanceren: het ‘Grachtenfestival aan de Maas’. Het historische decor van Thorn draagt bij aan het unieke karakter van dit Grachtenfestival in het zuiden van het land. De concerten vinden plaats op meerdere bijzondere locaties en particuliere tuinen die speciaal voor dit festival hun deuren openen. Een perfect decor waarin liefhebbers maar ook bedrijven hun relaties op een bijzondere en ontspannen wijze muzikaal én culinair kunnen trakteren. Relatiemarketing in optimaforma. De optredende musici hebben bewezen tot de top te behoren door aansprekende (inter)nationale prijzen te winnen op gerenommeerde festivals en concoursen.

Slotconcert van Harmonie St. Michael van Thorn - Theater de Abdijhof

Om een indruk te kunnen krijgen van het festival geven wij onderstaand informatie over artiesten die hebben geconcerteerd, reacties die wij hebben ontvangen van gasten en onze sponsoren en partners.

Artiesten

Winnaars van het Franz Liszt Concours: Jean Dubé (2002), Yingdi Sun (2005), Vitaly Pisarenko (2008) en Masataka Goto (2011)

Winnaars Amsterdams Grachtenfestival Concours: Dimitar Dimitrov, 2008 (piano), Pia Greiner, 2009 (cello), Vespucci Strijkkwartet (2011)

Winnaars Edison: Izaline Calister (2011), Wibi Soerjadi (2012)

Violisten: Hannah Laurens; Simone Lamsma; Emil Lyutfaliev; Frederieke Saeijs; Birthe Blom

Ensembles: Ebony kwartet; Trio ConSpirito; Narziss und Goldmund; Athena kwartet; Bennewitz kwartet; Zuiderwind; En Accord; Sweelinck Ensemble; Matangi kwartet; Berlage Saxophone kwartet en diverse andere solisten en ensembles.

Nino Gvetadze en Frederieke Saeijs na hun concert - de Kleine Hegge

Reacties van gasten

“Wat hebben we genoten afgelopen Zondag. Er zijn van die dingen die echt een hoogtepunt vormen in een jaar en dit was zeker het hoogtepunt van 2009. De mooie muziek, het fantastische weer, het heerlijke eten, de leuke gasten maar vooral jullie gastvrijheid waren bijzonder. Onze gasten kijken terug op een geweldige dag en we spreken de hoop uit dat jullie dit nog heel lang blijven doen.”

“We kregen van onze gasten de boodschap mee, dat ze van het begin tot het einde van de dag intens hadden genoten: Dit enthousiasme van onze gasten wilde ik graag aan u doorgeven.”

“Een werkelijk unieke dag met een meer dan perfecte lunch in een evenzo perfecte ambiance en de muzikale talenten die ons werden voorgeschoteld. Het was genieten van het begin tot het einde.”

“Wij kijken allen terug op een zeer geslaagde zondagmiddag en avond in het kader van het Grachtenfestival aan de Maas in Thorn! Gefeliciteerd met dit initiatief en de organisatie daarvan!”

“Graag wil ik, mede namens mijn gasten, mijn dank uitspreken voor het fantastische concert afgelopen zondag. We hebben met volle teugen genoten en gelukkig was het weer ons goed gezind.”

"We hebben met plezier geluisterd naar het Balchertrio, de krachtige Lisztpianist en de echte topharmonie. Het programma in Thorn blijft een bijzondere combinatie."

"Ook dit jaar hebben we weer met volle teugen genoten van al wat ons geboden werd. Wel heel bijzonder vonden we de Japanse pianist Masataka Goto. Kortom, een zondag om nog lang over na te denken en na te genieten. En daarvoor nogmaals deze dank!"

Cello8tet Amsterdam - Theater de Abdijhof

Overzicht van sponsoren

 

In de voorgaande edities hebben wij de volgende organisaties mogen verwelkomen met culinaire arrangementen:

• NTS Group, Eindhoven
• Ernst & Young, Eindhoven
• Eco Clean Tech, Zwolle
• PricewaterhouseCoopers, Eindhoven
• AKD Advocaten & Notarissen
• HLB Van Daal & Partners, ‘s Hertogenbosch
• CIS Group, Weert
• ABN AMRO, Eindhoven en Roermond
• Rabobank Maas en Leudal
• Schretlen & Co, Waalre
• Speessen Wegenbouw, Thorn
• Wolfsbergen & Osnabrug, Weert
• Stokkink Organisatieadvies en loopbaanontwikkeling, Oirschot
• Jalema Information Management, Reuver
• Stepco, Ittervoort
• Koninklijke Smals Beheer, Roermond

Erik Bosgraaf en Izhar Elias - Huis met klokgevel, Hoogstraat

Partners van het Grachtenfestival aan de Maas

Grachtenfestival Amsterdam waarmee sinds 2001 een intensieve samenwerking bestaat op het gebied van programmering.

Gemeente Maasgouw die het evenement als “must see” evenement betitelt en het festival financieel en organisatorisch ondersteunt.

Stichting Limburg Festival is partner van 'theater op straat'.

Adams Muziekcentrale ondersteunt het festival op het gebied van programmering.

Piano Technica - Beegden is de partner die zorgt voor topklasse piano's.

Harmonie St. Michaël van Thorn als vaste partner voor het slotconcert op zondag en belangrijke bron van organisatorische ondersteuning.

home | nieuws | archief | disclaimer | contact