SummerWind Academy Thorn 

Harmonie St. Michael had als hoofdorganisator van het Grachtenfestival aan de Maas al eerder de wens uitgesproken om het festival ook te gebruiken voor het ontwikkelen en promoten van symfonische blaasmuziek. Hieraan werd afgelopen jaar in een proefeditie van de Summer Academy gehoor gegeven, dat bleek een prima zet. Een zaterdag vol workshops en masterclasses leidde tot veel enthousiasme en inspiratie. Nieuwe verbindingen werden gelegd tussen muzikanten die vanuit de gehele regio en ver daarbuiten de workshops bezochten, nieuwe energie werd aangeboord. De SummerWind Academy was geboren. Deze ontwikkeling gaan we de komende jaren dan ook voortzetten en uitbreiden.

De komende editie zal plaatsvinden op 8, 9 en 10 september. In de komende jaren willen we deze drie dagen gaan uitbreiden tot een SummerWind Academy waar muzikanten een week lang worden meegenomen in workshops, masterclasses, lezingen, concerten en meetings. Een academie met (inter-)nationale uitstraling ter promotie en ontwikkeling van de blaasmuziek in de breedste zin van het woord en de ontwikkeling en inspiratie van de individuele muzikant.   

 

Presentatieconcerten en workshops bezoeken

Op alle dagen van de academy vinden er presentatieconcerten plaats waar u van harte welkom bent. Het is ook erg interessant om workshops en masterclasses bij te wonen, niet alleen als deelnemend muzikant maar zeker ook als passieve toehoorder. U kunt dan zien en horen hoe zeer vakbekwame professionals hun enthousiasme en kennis overdragen op de jonge muzikanten. Op de site www.summerwindacademythorn.nl kunt u de tijden en locaties van deze presentaties vinden.  

 


Sterrenkoken arrangement
home | nieuws | archief | disclaimer | contact